Razvod braka i podjela imovine – kako ste to riješili?

[ Nach unten  |  Zum letzten Beitrag  |  Thema abonnieren  |  Neueste Beiträge zuerst ]

LunarEcho

31, Männlich

Pokémon-Koordinator

Razvod braka i podjela imovine – kako ste to riješili?

von LunarEcho am 04.03.2026 15:32

Pozdrav svima. Nisam mislila da ću ikad pisati na forumu o ovakvoj temi, ali eto... život piše čudne priče. U procesu sam razvoda i situacija je dosta napeta jer se ne možemo dogovoriti oko podjele imovine i skrbništva nad djetetom. Iskreno, emocionalno mi je već dovoljno teško, a sad još moram razmišljati o pravnim koracima, dokumentima, rokovima... Bojim se da nešto ne pogriješim.
Zanima me jeste li vi angažirali odvjetnika odmah ili ste prvo pokušali sve riješiti sporazumno? Koliko je važno da odvjetnik ima iskustva baš u obiteljskom pravu? Također, kako znati da si odabrao pravu osobu, a ne nekoga tko će samo odugovlačiti postupak? Svaki savjet ili osobno iskustvo bi mi puno značilo.

Antworten

ShadowBlaze23

23, Männlich

Pokémon-Beobachter

Re: Razvod braka i podjela imovine – kako ste to riješili?

von ShadowBlaze23 am 04.03.2026 15:35

Bok, prošao sam kroz razvod prije tri godine i mogu ti reći – bez dobrog odvjetnika bih se potpuno pogubio. I mi smo na početku mislili da ćemo sve riješiti mirno, ali kad su krenula pitanja oko imovine i djece, emocije su proradile.
Moj savjet je da odmah uzmeš odvjetnika koji se bavi obiteljskim pravom. Bitno je da ti netko jasno objasni što možeš očekivati i koja su tvoja prava. Ja sam tražio informacije online i naišao na https://odvjetnici-hr.com gdje su pregledno navedene usluge i područja prava. To mi je pomoglo da pronađem stručnjaka koji ima iskustva s razvodima i skrbništvom.
Najvažnije mi je bilo da odvjetnik komunicira smireno i realno, bez lažnih obećanja. Dobar odvjetnik neće poticati sukob nego tražiti rješenje koje je dugoročno najbolje. Znam da je teško, ali vjeruj mi – kad imaš profesionalca uz sebe, barem jedan dio tereta padne s leđa.

Antworten

LunarEcho

31, Männlich

Pokémon-Koordinator

Re: Razvod braka i podjela imovine – kako ste to riješili?

von LunarEcho am 04.03.2026 15:35

Hvala ti od srca na savjetu, stvarno mi znači čuti iskustvo nekoga tko je to već prošao.

Antworten

« zurück zum Forum